Villa – Sarasota Villa – Sarasota Villa – Sarasota Villa – Sarasota

Villa – Sarasota

Florida, USA (US)
  • Villa
  • 0
  • 6 Rum
  • 4 Sovrum
  • 2 Badrum

Detta underbara hem har ett utmärkt läge i Deer Creek, beläget i Palmer Ranch-området bara 1 mil från Sarasota Square Mall. Villan har 4 sovrum, 2 badrum och en fantastisk utsikt över vatten och fridfulla solnedgångar. Köket har bar och är öppet mot vardagsrummet. Poolen är fantastisk och tillträde finns från flera rum på entréplan. Det fina trägolvet installerades för några år sedan, liksom AC och vattenvärmare. Helt nya mattor i alla sovrum. Deer Creek är en vacker gated Community med nära till shopping, restauranger och vandringsleden!

Location
Inger Söderlund
Owner
phone +46 (0)707 63 10 35
smartphone +46 (0)463 10 35
chat_bubble_outline English, Swedish
Om oss

FloridaMäklarna erbjuder en helhetslösning och guidar er genom köpprocessen och etableringen i USA. Med flerårig erfarenhet av Florida har vi utmärkt lokalkännedom och ger er de bästa förutsättningarna för att förverkliga era drömmar. Hör av er ett par dagar innan ert besök till Florida så vi tillsammans kan få en ide om vad ni eftersöker och med det få ut det bästa av ert besök. I USA finns inga ensamrätts förhållanden utan en mäklare har tillgång till samtliga bostäder på marknaden

Information om försäljningsprocessen iUSA (US)

ATT KÖPA HUS ELLER LÄGENHET (CONDO) I FLORIDA

Söka bostad
Mäklare i USA kan visa och sälja ALLA fastigheter som är till salu. Det finns inga exklusiva försäljningsrättigheter som i Sverige. Mäklaren kostar dig ingenting, arvodet kommer från säljaren.
Finner ni en bostad på en annan mäklares hemsida sänd då länken till oss så tar vi fram den till er visning. Vid en bostadsaffär är det vanligt att köparen representeras av en mäklare och säljaren representeras av annan mäklare.

Lägga bud
När vi hittat det hus eller condo (lägenhet) du vill köpa, lägger vi ett bud. Detta sker skriftligt där saker som tillträdesdag, handpenningens storlek mm också ska vara med. Handpenning skall normalt betalas inom tre dagar och brukar vara 5 – 10%.

I samband med att budet läggs kräver säljarens mäklare att man visar att man har tillgång till köpeskillingen, Proof of funds, -detta kan vara ett brev från din bank. Det kan vara bra att förbereda banken på detta, brevet får man lämpligtvis via mail när man är på plats I Florida och vet vilken summa man ska lägga bud på.

Home Inspection
När budet accepterats har man 15 dagar på sig att göra en Home Inspection. Det är inte ett krav, men det är definitivt att rekommendera.

Tillträde
Betalning, likvidavräkning och registrering av köp hanteras av speciella Title Companies.

Du behöver inte vara närvarande om du inte vill, eller kan, vid något av momenten ovan, men det är ju naturligtvis trevligt om du är det. En normal inflyttningsprocess tar ca 1 månad innan du får tillträde till din nya bostad. Men detta kan givetvis variera.

Kostnader för dig som köpare
Du betalar för Home Inspection, ca $300-$500
Halva arvodet till Title Company, ca $250.
Det kan tillkomma någon mindre post på något tiotal dollar.
Kostnad för dig som säljare
Lagfartsavgift, -”State documentary transfer tax”. Detta varierar från County till County och betalas av säljaren.
Säljaren betalar mäklararvodet
Halva arvode till Title Company, ca $250
Det kan tillkomma någon mindre post på några tiotal dollar.
Årliga kostnader
En fastighetskatt betalas årligen. Den skiljer sig åt mellan olika County men hamnar någonstans
runt 1 – 3 %.

Andra kostnader/avgifter
Om man köper en bostad i ett Kondominium betalar man oftast en kondominiumavgift.